Perquè un web ha de ser accessible

Perquè volem ser fidels als principis fundacionals de la World Wide Web, posem a la disposició de totes les persones una pàgina web accessible.

«La naturalesa del Web és la seva universalitat. Ha de ser accessible per a totes les persones discapacitades.» Tim Berners Lee, creador del Web y Director del W3C1.

Política d'accessibilitat

Aquest web ha estat dissenyat respectant els estàndards del web definits pel W3C, en particular les directives per a l'accessibilitat als continguts establertes pel Web Accessibility Initiative. Per això, aquest web és accessible a tots els internautes, inclosos els sèniors i els discapacitats que tenen limitacions funcionals. Perquè som per a totes i per a tots.

Compatibilitat amb els navegadors

Aquest web presenta una ergonomia òptima amb els navegadors d'última generació, però és també accessible amb els navegadors més antics. Si et trobes amb dificultats per llegir la nostra pàgina web, desactiva els fulls d'estil CSS (veure les opcions del teu navegador). El web continuarà sent plenament utilitzable, ja que el canvi només afectarà la presentació.

Menú de navegació ràpida

Es tracta d'un menú de navegació ràpida col·locat al principi de cada una de les nostres pàgines. Serveix a internautes que naveguen en manera vocal o quan els fulls d'estil CSS estan desactivats. Té una llista d'enllaços que permeten accedir directament a la part de la pàgina que es desitgi (navegació, contingut, identificació...) sense haver de recórrer tota la pàgina fins a arribar a les informacions cercades.

Accessos ràpids del teclat

Ara toquen les dreceres: per a aquells internautes que no utilitzen ratolí, tenim els accessos ràpids del teclat, que permeten navegar de forma senzilla en la pàgina web. Aprèn-te'ls i sigues el més ràpid del web:

  • 0 = Política d'accessibilitat
  • 1 = Pàgina principal
  • 2 = Identificació per accedir als teus comptes
  • 3 = Mapa web
  • 4 = Cercador
  • 5 = Contingut principal de la pàgina
  • 6 = Recorregut de navegació, per ubicar-se en la pàgina web
  • 8 = Menú de navegació

El nostre compromís amb l'accessibilitat, recompensat

ILUNION Tecnologia i Accessibilitat ha certificat, amb data 28 de setembre de 2021, el lloc web d'AGRUPACIÓ / ATLANTIS (part pública) en el compliment de les Pautes d'Accessibilitat al Contingut de Web 2.1 del Web Accessibility Initiative (WAI) del World Wide Web Consortium.

ILUNION Tecnología y Accesibilidad, Certificació WCAG-WAI AA (obre en una nova finestra)

No ens conformem: volem fer-ho cada dia millor.